Založ si blog

Estévéčka

Dlho sme sa chystali skúsiť Estévéčku, na ktorú sme všade počuli len chválu. Najmä pre ich vraj skvelé burgre. Tak sme sa tam jedného dňa aj vybrali. Našli sme si adresu v Mlynskej doline, ale urobili sme chybu, že sme si dovtedy nepozreli ich stránku www.estevecka.sk, pretože tam je poloha podniku jednoducho opísaná a my sme sa riadili len inštinktom, čo znamenalo, že sme to museli chvíľku hľadať. Keď sme prechádzali okolo Slovenskej Televízie, hľadali sme nejaký billboard, alebo znamenie, že TU odbočte a máte nás, ale bohužiaľ sme museli zapnúť navigáciu a zistili sme, že sme boli len pár metrov od ciela 😊 Oceňujeme (v Bratislave tak vzácne) veľké parkovisko, musíme však povedať, že logo Estévéčky je aj keď pekné, ale skôr nenápadné, preto podnik nijak na prízemí novostavby nekričí a treba sa rozhliadnuť. Takéto „problémy“ ale zažijete maximálne pri prvej návšteve, takže nič sa nedeje.

 

estevecka

 

Estévéčka bola v nedeľu podvečer plná tak akurát, neveľký priestor je v „bistro“ štýle, čo sa k jedálničku a celkovému konceptu hodí. Hneď sme od milej obsluhy dostali štýlové a prehľadné menu, kde by ste márne hľadali desiatky jedál, čo samozrejme považujeme za výhodu a malo by to zaručovať čerstvosť surovín v reštauráciách.

Zaujímavé je určite pivo, ktoré dostanete buď 0,5L alebo litrové za dvojnásobok, čo sa nám zdá ako správny ťah, vzhľadom k polohe pri študentskom mestečku 😊 Objednali sme si alko a nealko pivo a z jedálničku samozrejme burger – Hubový a grilované bravčové rebrá, obe po 8 Eur.

Chválime príjemný detail a to misku s citrónovou vodou a obrúsky na očistenie rúk, ktoré sú na stole stále. Pri takýchto jedlách by to mala byť v každom podniku samozrejmosť, čo ale zvyčajne nie je.

 


IMG_4755

Hubový burger

Hovädzie mäso, šampiňóny, syr Gouda, l’adový šalát, paradajka, karamelizovaná červená cibuľa a Dijon dresing – toto sľubuje hubový burger ku ktorému si môžete objednať ešte jeden dresing, my sme zvolili obľúbený medovo–horčicový. Za pomerne krátky čas sme dostali na stôl burger, skvelé domáce hranolky, ktorých by sme však ocenili o niečo viac a sľubovaný dresing. Burger bol veľmi chutný, chuť zladená, zhora trocha viac pripečený, ale to vôbec neprekážalo. Mäso bolo šťavnaté, dresing výborný, privítali by sme však, keby bol hustejší, keďže pomerne dosť stekal. Jedinou nevýhodou samotného burgra bola jeho veľkosť, lebo kto sa chce burgrom doslova prejesť, tu sa toho nemusí báť. A to sme sa my práve vtedy chceli ☺️Takže buď o niečo viac hranoliek, alebo väčší burger. Cena 8 Eur bola primeraná vzhľadom ku kvalite, nie však tak úplne k veľkosti.

 

IMG_4753

 

Grilované bravčové rebrá

Marinované Spare Ribs boli podávané klasicky s chlebom, nakladanou zeleninou, čo znamená baranie rohy a uhorky a  BBQ

a medovo-horčicovou omáčkou, čo sú zároveň naše obľúbené, takže nemáme čo vytknúť. Najprv sa nám zdalo, že rebrá sú dosť malé, ale keďže bolo na nich dostatok mäsa(čo niekde býva naopak), dostatočne a chutne sa z nich najete. Tu nie je čo vyčítať, boli jednoducho výborné, jedny z najlepších čo sme jedli.

 

 

IMG_4754

 

 

Počas našej pomerne krátkej návštevy sa tam asi dvakrát otočil pán z donášky, čiže vidieť, že funguje dobre a rýchlo a preto ju určite vyskúšame, aj keď sme voči donáške burgra zatiaľ skeptickí. Za toto všetko sme zaplatili takmer 20 Eur, čo je fajn cena pre dve osoby v Bratislave.

Obsluha bola príjemná, zaujímala sa, či je všetko v poriadku počas jedla, rovnako aj po jedle. Je vidieť, že si dávajú záležať na feedbacku od svojich hostí. Preto nám neostáva nič iné, ako im ho dať a to taký, že nám naozaj veľmi chutilo a určite sa sem ešte vrátime, aj keď je to pre nás od ruky.

Naše hodnotenie:

Prostredie:4/5

Obsluha:5/5

Jedlo:4/5

Ceny:4/5

 

 

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 999x
Priemerná čítanosť článkov: 999x

Autor blogu

Kategórie

Archív